Webradio Foto Video

Digitale Radio Ajoin

Geschreven door Dimitri Van Hove on . Posted in Webradio

Digitale Radio Ajoin met uitsluitend Aalsterse Carnavalnummers - Web Streams, 7dagen in de week – 24 per dag! 

Luister hier!

Uit de vele e-mails die wij ontvangen blijkt dat veel mensen erg blij zijn met onze DRA-webradio. Er blijken echter ook nog veel vragen te zijn.

Onze ervaring leert dat de problemen waarmee u bij ons aanklopt in de meeste gevallen niet door ons veroorzaakt worden. Wij willen daarom op deze pagina iets meer achtergrondinformatie geven, waaruit u wellicht kunt opmaken waarom het bij u niet of niet goed werkt.

Wij verzoeken u om alvorens u ons e-mailt, eerst alles goed te controleren en eventueel hulp van een familielid of bekende in te roepen. Het is voor ons bijna onmogelijk er op afstand achter te komen wat er bij u mis zou kunnen zijn. Een goede eerste stap is een controle of uw browser en eventuele plugins up to date zijn: dat kunt u bv. heel eenvoudig zien op www.browsercheck.nl.
 

Waarom krijg ik geen geluid/verbinding?

Onze ervaring leert dat de problemen waarmee u bij ons aanklopt in de meeste gevallen niet door ons veroorzaakt worden. U moet zich voorstellen dat er tussen de bron van de stream en uw computer diverse partijen werkzaam zijn waar wij geen invloed op hebben. (Diverse providers en netwerken bijvoorbeeld.) Vaak is de fout van tijdelijke aard, optredend bij uw provider of een andere tussenpartij.

Probeert u het voor u ons mailt later nog eens. (Bijvoorbeeld een paar uur later of de volgende dag.)

 

Waarom valt het geluid om de zoveel tijd weg?

Ondanks dat u kabel of ADSL heeft, kan het toch voorkomen dat u onderbrekingen in het geluid krijgt. Met name bij kabelinternet is de kwaliteit van de verbinding vaak afhankelijk van de drukte op dat moment op de kabel in uw omgeving. Het kan dan zijn dat uw verbinding niet meer stabiel genoeg is om te luisteren. Onze stream is van een redelijk hoge kwaliteit (80 kbps). Dit verklaart waarom u sommige radiostations (die met een lagere kwaliteit uitzenden) dan wel ongestoord kunt beluisteren.

 

Kan mijn firewall of antivirussoftware roet in het eten gooien?

In principe niet. Het kan zijn dat u toestemming moet geven om de stream te openen, maar over het algemeen zal de webradio daarna gewoon moeten functioneren. Wel zit er in sommige software een optie om pop-up-windows tegen te gaan. Het kan dan zijn dat u het webradiovenster op onze site niet kunt openen. Mocht dat zo zijn, dan kunt u ook een gewoon venster openen, door hier te klikken.

 

Is er bij jullie nooit iets mis?

Uiteraard kan het ook zo zijn dat de EDP- servers gewoon niet werken. U krijgt dan simpelweg de melding 'OFFLINE' in het playervenster te zien. Wij hebben daar weinig invloed op, omdat we hier te maken hebben met een derde partij. Zodra wij echter bericht krijgen of merken dat er iets mis is, kunt u ervan op aan dat wij zo snel mogelijk actie ondernemen. Meestal zijn het korte tijdelijke storingen, maar als de problemen van ernstiger aard zijn en de storing langer zal gaan duren, zorgen we dat er een bericht over de problemen op onze homepage komt, en dat ze uiteraard zo snel mogelijk opgelost worden. Bij aanhoudende problemen mailt u naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Succes, en veel luisterplezier op de webradio van de échte Carnavalist!
 

Een realisatie van Digitale Regio Aalst & EDP-net

UA-58848661-1