Webradio Foto Video

Arendcarnaval: een overzicht van 3 dagen wijkfeest

Geschreven door Lut Van Den Berghe on . Posted in Carnaval2017

Een onovertroffen editie weliswaar met een gevarieerd programma en zeer grote publieke belangstelling als eindresultaat. Alles begon al vrijdagavond bij de officiële opening in aanwezigheid van stadsvertegenwoordigers, bestuursleden, sponsors en fans van het eerste uur. Korte toespraken met vervolgens het start moment van de fakkeltocht als inleiding van deze 3-daagse werden traditiegetrouw gehouden.
De tocht met pompierwagen en escorte van politie begeleiding voorop. Een tussenstop werd voorzien in : café Drie Velden - café Peken Moens - Cafe de Belskes - Café Den Arend. 's Avonds volgde een grandioos optreden van Yves Segers met Nederlandstalige Ambiance muziek waarvan zijn carnavalshit : waar zijn die handjes en café de zwaan super bekend zijn. Zowel Orendprins Kiekes als Oilsjterse prins Raf gaven het beste van zichzelf in hun eigen showgedeelte.  
Op zaterdag namiddag was het een spetterende kindershow met clown-entertainer Kenny Blitz. Vele prijzen werden weggeschonken voor de deelnemers van de gevarieerde spelletjes. De aanwezige kids werden getracteerd op pannenkoeken en chocomelk door het gulle Arendcomité. Dankzij de vele sponsoringen met o.a de foorkramers Lunapark :  Joy Palace & Anja's funny duck's : eendjeskraam waren er supermooie speelgoed artikelen bij. Op het avondprogramma nog het Bal van de Kiekes (Joeri Kiekens) met een immense uitstraling en een prachtig kostuum made in Oilsjt!! Gerealiseerd door ex-prins Eric Dooms en zijn echtgenote. Een gedrapeerde cape met zijn karikatuur op de rug en brede schouder epauletten boven zijn kostuum van appel-blauw zee-groen met een oogverblindende speciaal hoofddeksel. De kandidaten prinsen vér Oilsjt mochten al een voorproefje geven met als eerste Alex De Kegel nadien Guyken (promille) en Peter Van Keer. Ook een gastoptreden van tegenkandidaat Christoph Van de Gucht was voorzien tijdens het bal. Dan volgde Sam Gooris met zijn populaire liekes en uitbundige meezingers. De tent kwam langzaam op gang met lange slierten van polonaises eveneens bij de volgende topvedette : Jettie Pallettie ten top!  Ondanks haar ongeval in de ochtend gaf zij een combinatie van kwaliteit op hoog feestgehalte ten beste...
Op zondag een reclamestoet met een 20-tal groepen in het vizier. In de late avond vond de prijsuitreiking plaats in de tent aan de Horebeke. Elke deelnemende groep kreeg een prijzenpakket aangeboden door het Arendbestuur; Voor het vuurwerk dat bekostigd is door de tussenkomst van de stad werd het publiek naar de open weide gestuurd achter de tent.  Een laatste show voor de plaatselijke Arendprins werd vereeuwigd en volgende ex-prinsen kregen  hun aandeel in deze eindfase : Veronique - Kevin Meert - Nick - Potrel - Cali - den Batjes - Evy. Een fenomenale uitgave waarvoor hartelijke dank aan het voltallige Arendbestuur - vele medewerkers - vrijwilligers - sponsors en zo veel meer dikke merci ..want d'n Arend leeft!! 

foto's: Patrick De Boeck

UA-58848661-1