Webradio Foto Video

Carnaval 2016 @ IBSO de Horizon

Geschreven door Lut Van den Berghe on . Posted in Carnaval2016

Zoals gewoonlijk heeft juf Ingrid Buyse alle voorbereidingen en logistieke samenwerking zorgvuldig met het feestcomité vooraf al klaar gestoomd. In de feestzaal (turnzaal) was de bedrijvigheden nog maar net beëindigd of de allereerste feestvierders stonden al te popelen om toe te treden. Enkel intern personeel met hun klassen kon dit evenement meebeleven. Voor de klank- en lichtinstallatie werd beroep gedaan op een oud-leerling met zijn eigen discobar. De gemotiveerde Thomas Roelandt ( lid van AKV Salongcarnavalisten) zette de zaal op stelten en vervulde hiermee een succesvolle muzikale begeleiding.
De toestroom van uitbundige en verklede leerlingen kwam op gang in een mum van tijd. De 6 juryleden deden hun taak nauwlettend. De reclame zeilen van beide kandidaten hingen nog broederlijk naast elkaar achteraan in de zaal waar er ook een mini-lounge was opgesteld met party tafels. Kleine nuttige feest materialen lagen verspreid en versnaperingen stonden klaar voor het publiek.
Als allereersten konden zowel Prinsj Dennis De Wolf als zijn medekandidaat Christof Corthals (Cali) de namiddag in gang zetten voor gezellige en ontspannende momenten. Eveneens ex-prinsj Nick De Schutter kon de menigte bekoren met zijn gekende nummerkes welke favoriete meezingers zijn gebleven. Als gast optredens ook kwamen prinsj Fabio (Belgisch kandidaat voor andersvalden), Den Board en Niels Van den Steen (oud-leerling) het beste van zichzelf geven. Een rondgang doorheen de bezoekers kon kandidaat Potrel verwezenlijken waarna zijn mede-kandidaat Jel de verdere tonen voor Rechteroever vertegenwoordigers compleet maakt.
Een kleinschalige delegatie van de prinsen caemere met ex-prinsen Jurgen Cooman, Bart Van den Neste, Kenny d'Hondt en Joeri Mens kwamen dit alles nog vervoegen met een medley van zeer populaire deuntjes. De kandidaten werden gesensibiliseerd door juf Ingrid om stoetgewijs met doortocht het beste te laten zien voor de juryleden. De uitverkorenen uit een zeer talrijke groep van kandidaten voor 2016 zijn Kenny voor vice-prinsj en Kenny als prins vèr Horizon. Bij de vrouwelijke kandidaten zijn Zarah en Lore als respectievelijk vice-prinses en prinses uit gekozen.
Juf Barbara Heyman reikte de nodige trofeeën uit en overhandigde de waardebonnen (ter waarde van 25 euro) geschonken door carnavalshop Liebaut aan de fiere gelukkige winnaars. Bij de apotheose werd er nog duchtig gedanst, gezongen en gefeest op de tonen van de carnavalshit van Yves Segers (ism Beschomt) waar zijn die handjes...Een geslaagde superfijne aanvang voor de vakantie meer moet dat niet zijn toch?...

foto's: Anne-Marie Callebaut

 
UA-58848661-1