Webradio Foto Video

Carnaval voor Kinderen

Geschreven door Elien on . Posted in Carnaval2016

De stad heeft twee nieuwe concepten uitgedacht om te bepalen wie het befaamde Ros Balatum mag bestijgen tijdens de zondagsstoet en welke klassen gratis alle attracties mogen uittesten tijdens de Dag van het Kind. 
 
De 4 heemskinderen zullen hun carnavalskennis moeten bewijzen met een zoektocht naar Het Paard. Naar analogie van de bekende formule van ‘De Stoel’ (van het ÉÉN-programma 1000 zonnen) post de stad op woensdag 13 januari een foto van Het Paard op haar Facebookpagina. De eerste foto verschijnt om 13.30 uur, de 3 andere telkens een uur nadien. Het kind dat als eerste op Het Paard zit, inclusief gevraagd attribuut, is één van de vier heemskinderen. 
 
De eerste foto is bedoeld voor kinderen uit het 4e leerjaar (9-10 jaar), de tweede voor kinderen uit het 5e leerjaar (10-11 jaar), de derde voor kinderen uit het 6e leerjaar (11-12 jaar). Leerlingen uit het 1e middelbaar (12-13 jaar) kunnen reageren op de vierde foto. Zo zijn alle leeftijden vertegenwoordigd op het Ros Balatum. 
 
Gratis naar Winterfoor? 
De traditionele tekenwedstrijd wordt in een digitaal jasje gestoken. Prins Carnaval 2015 Joeri zet mee zijn schouders onder dit project en roept de leerlingen op om een filmpje te maken over hoe zij Aalst Carnaval beleven. De 6 klassen die dit op de origineelste manier doen mogen tijdens de Dag van het Kind gratis op alle attracties. Juffen en meesters kunnen het filmpje nog indienen tot 26 januari 2016, bij de dienst Toerisme. 
 
bron: aalst.be/carnaval
 
UA-58848661-1