Webradio Foto Video

Porteplum 2013: Een geweldige avond!

on . Posted in Nieuws

Het Galabal van Porteplum was dit jaar weer een vaste waarde der festiviteiten, al is er teruggekeerd  naar de oorsprong of beter gezegd de essentie hiervan.
 

DRA sprak met Bart De Nys.
Bart vond dat het aantal inzendingen van de carnavalsliedjes en teksten dit seizoen meer dan bevredigend waren. Hieruit kunnen zij een mooie verzameling aan liedjes op de nakende CD plaatsen. Maar daar moeten jullie nog een paar weken op wachten.

Van de omkadering en de show, daar liggen de Aalstenaars minder wakker van, want de laatste jaren was de opkomst tanend.
Hierdoor hebben Bart en zijn team besloten om in de editie van het Galabal 2013 terug naar een basic uitvoering te gaan, (terug naar De Chopin),  in de feestzaal waar het ooit gezellig begon.

Maar dit kon de pret niet bederven: er is nog altijd evenveel plezier en prachtige optredens te beleven; een afwisseling tussen humor, sketches en zang.
Bart De Nijs, Pascal Solomé, Guy Walgraef en Dirk Van De Velde brachten sterke optredens ter presentatie van de nieuwste Porteplum 2013 CD.
Ook waren er menig carnavalgroepen aanwezig en er werd duchtig meegezongen op de verschillende carnavalsdeuntjes.

Iedereen kreeg gratis rebbekes voorgeschoteld. Voor de jongeren werden er ook pannekoeken bereid. Zowel de kandidaat Prinsen als de kandidaat Arendprinsen (allemaal vér 2014) waren van de partij en gaven met hun gastoptreden het beste van zichzelf.

Arendprins Nick De Schutter en Saskia De Doncker brachten elk hun campagnelied, dit werd gesmaakt door de vele fans.

DRA had ook een interview met hen.
Saskia, 39 jaar, moeder van twee kinderen is alvast een enthousiaste deelneemster.
Nick 20 jaar laat zich verwonderen door de talrijke media-aandacht rond zijn persoon.
Den Arendcarnaval kent de laatste jaren een opgang, volgens de twee kandidaten ligt dit aan het volkse karakter hiervan. Den Arendcarnaval wordt door en voor het volk georganiseerd en niet door een logge structuur van overheidsdiensten. De reglementering is nog op mensenmaat gemaakt, wat de kostprijs van de shows nog betaalbaar maakt.

Het Porteplum Galabal is dan ook een podium waar de kandidaat Prins zijn ei kwijt kan.


Kandidaat Bart en Werner kregen de eer een willekeurig gekozen liedje te zingen "uit de oude doos", wat ze dan ook voortreffelijk deden.

Als afsluiter was er nog een tombola met fantastische prijzen en een nog goede ambiance tot in de vroege uurtjes.

Nu wachten we nog in spanning naar de release van de nieuwe CD Van Porteplum nr 9

Meer sfeerbeelden en interviews volgen.

http://fotos.digitaleregioaalst.be/#!album-44

Alvast enkele losse sfeerbeelden:

UA-58848661-1