Webradio Foto Video

Groeite Prois Van De Oitgeranzjeirde jury

Geschreven door Lut Van den Berghe on . Posted in Activiteiten

Voor de 5de maal werd deze speciale prois toegekend aan de 3 beste groepen van alle categorieën. Deze neutrale en creatieve juryleden - met outfit als kunstenaars uit het verleden- verzamelen al hun gegevens alvorens de kern jury de totale punten verdeling kenbaar maakt. Dit komt vanzelfsprekend ten goede aan de gemotiveerde groepen om als maar overeind te komen uit hun kosten, gezien dat de proizen van de officieële jury blijkbaar niet zo aan de hoge kant ligt. Door middel van sponsoringen, BBQ, pillampenfuif en nog tal van evenementen te organiseren slagen zij erin om wat extra financiële steun te kunnen geven. Deze feestelijke avond werd gepresenteerd door Johnny Cooman (prinsencaemere). 

Dankzij vele giften en schenkers kunnen zij een fijn proizenpakket geven. Voorzitter Peter De Bruecker (linjekesman) bedankte evenwel alle aanwezigen met de zeer talrijke opkomst en meteen kon het startsein gegeven worden in een afgeladen praatcafé..
De jury bestaat momenteel uit een 18-tal leden met een open visie voor het carnavals milieu. Een welkomslied  kregen wij te horen van de huidige prinsj Joeri met zijn klassieke Oilsjt van de goei. De kleine groepen met op de 3de plaats Bedesterd kregen hun 200 euro met bonus van de linnekes toegereikt. Op de 2de plaats belande destgoe schief met 225 euro en bonus. De winnaars in deze categorie zijn de Poipeplekkers met 250 euro + bonus van 150 euro en een waardevolle kader als aandenken. Hun voorzitter Steve De Backer gaf nog wat extra info mee over hun 3de keer goede keer waarna de dansende leden hun thema liedje konden vertonen op het ritme van doe mee met onzen ceedee. Een 4-tal uitnodigingen kegen zij al aangeboden om mee te gaan in de stoeten.  Bij de bekende calvacade van Metz zijn zij eveneens van de partij als eregenodigden. 
Muzikoilsjt zal steeds bijblijven als archief en groot succes van legendarische melodietje. Een show gedeelte volgde door Werner zijn hit : In 't zicht van de zwerte maan. Wat interactie van het enthousiaste publiek met zijn korte medley kon Werner zeker waarderen. Bij de 2de sessie vielen volgende groepen eveneens in de proizen : Krejeis-Drasj en Beschomt. Diezelfde bedragen voor de 2de en 3de groep waren bestemd voor de middel-grote groepen. De winnaar met beschomt in voorkeur kostuum zoals het hoorde kon 500 euro + bon mee naar hun secretaris brengen. Net voor de pauze het campagnelied van Joeri met Viva d'Ajoinen. Tijdens de pauze kregen de bezoekers tal van gekende liedjes te horen van Younes en de Salami(alias Pascal Solomé).

Schief rechtoever ontving ook hetzelfde maar bij Lotonsjlos hebben ze hun kat gestuurd en de prois zal doorgegeven worden. Als super winnaar de welverrdiende 'Lodderoeigen' met hun oilen constructies. Een trotse voorzitter Herman (de generoal) mocht de iereprois van 750 euro en 150 euro bonus in ontvangst nemen. Een 45-jarig bestaan dat onderstreept is voor altijd. Een groeite vertegenwoordiging met ex-prinsen van 'n Orend was zichtbaar oanwezig met o.a. Nick De Schutter - Cali (Christof Corthals)- Dennis De Wolf- De Floeren(Christof De Troch) - Den Board(Peter Van Nuffel). De delegatie misschien als voorbode van hun jubilerende Orend carnaval binnenkort. Een speciaal lintje werd te koop aangeboden. Een afvaardiging ook van de Bjein Treizen kwamen langs. Dankzij schepen Ilse Uyttersprot, Jacquy De Pauw en Jan Lowies is deze groep in opmars en populariteit aanzienlijk gestegen. Met Willy, Chris, Herman, Alexander en Emiel aan het roer van het bestuur komt er al schot in de zaak voor volgend joar... oitgeranzjeird maar recht door zee..

 
© Foto's: Hans Stieperaere
 
UA-58848661-1