Webradio Foto Video

Foute Fuif Lekken en Plekken

Geschreven door Lut Van den Berghe on . Posted in Activiteiten

Ondanks dat er een noodplan werd ingeschakeld om een oplossing te zoeken door de dubbele boeking zijn er nog behoorlijk wat bezoekers komen opdagen. Dankzij facebook en andere media sites werd dit probleem vliegensvlug verholpen. Nu de Kantine opnieuw open is, was het mogelijk om het feest daar te laten doorgaan. De Steven en andere DJ's hebben 'stevige' muziekgenres laten klinken in het eerste deel van het evenement. Omstreeks middernacht begon het pas op gang te komen rond de hallen. 

Vooraf werd er nog hulde gebracht aan de overleden zanger Luc De Vos waarvan de begrafenis in Gent op deze dag heeft plaats gevonden. Zijn bekendste hit Mia werd beluisterd met waardigheid door de aanwezigen. Er kwamen nog feestvierders 'in the mood' afgezakt van de première door de Prinsengarde. Op de Orend hadden ze een lottrekking al vooropgesteld maar aangezien Evy niet kon aanwezig zijn is er een wijziging gekomen. Charloes mocht de spits afbijten met haar zwierige danspasjes en zang te midden van haar campagneleden. Een onverwachts nieuw liedje klonk er door de boxen van kandidaat Svenneken gevolgd door zijn campagnelied. Voor de zaalversiering hingen er grote karikatuuraffiches als zeilen aan de muren met hier en daar wat blinkende vlagjes.
Een 3-tal gemaskerde fans tesamen met Younes zorgden ook voor de interactieve samenzang en dans door het publiek.De jeugd kwam op dreef om een bonte nacht in te gaan.Tijdens de show van de Joe stonden er zelfs op de tafels aan de toog te swingen. Er waren gastoptredens van wat ''oudere gloriën" in de carnavaleske wereld.  Op zijn hit "A join a join als de pompiers de mert op goan" van Kevin Meert werd met hoge tonen door de menigte meegezongen. Eveneens werd er door Dave als ex-prins(2007) van den Orend zijn melodie van droi doagen zich te ameseiren boven gehaald.
De Prinsen Nick van 'n Orend en Werner van Oilsjt presenteerden hun medley van de populairste hits uit hun palmares. Last but not Least de overige ex-prins Den Board (Peter Van Nuffel) bracht zijn knallend nummer van Vuurwerk deze keer op een zoaterdag en niet op een moandag. Tenslotte zorgden er een aantal enthousiaste fans van de afwezige prins Salami alias Pascal Soleme voor een verrassende inval met zijn showlied. Het duo Niels Van den Steen met zijn kameroit Kevin presenteerde op de koop toe een mooi duet op de tonen van Meatloaf met het nummer paradise by the dashboard light. De vertegenwoordigers van de prinsengarde beeindigde het geheel met een samenzang ingeleid door de prinsen Den Board-Michel Heck en Werner Kinoo.
Tot vroeg in de uurtjes weerklonken deuntjes en daverden de Vesten aan de ....Hoge Vesten. Een geslaagde fuif voor de organiserende groep van AKV Lekken&Plekken.
 
foto's: Hans Stieperaere
UA-58848661-1